Skuteční lovci duchů používají kameru a diktafon. Podívejte se na jejich videa.

HistorieJak na sociální sítěPsychologie

Různí lidé mají různé záliby. Někteří nakoupí kamery s nočním viděním, diktafony, zesilovače, stativy a hlavně „ghostmetry“ a ve volných chvílích objíždějí tajemná místa.

Pátrají po paranormálních jevech. Snaží se přijít na to, zda existuje posmrtný život. Je možné navázat komunikaci s mrtvými? Dokáže moderní technika propojit realitu živých se světem zemřelých?

Představuji vám 4 různorodé skupiny lidi, kteří mají bohaté zkušenosti s pátráním po „entitách“. O svých objevech natáčejí videa a publikují je na youtube.

EPRV 777 – European Paranormal Real Voices

Oficiální web | Youtube kanál

Skupina lidi, v čele s výraznou osobností – léčitelem Jaroslavem Drábkem, patří mezi špičku „v oboru“. Sami sebe nazývají „profesionálními lovci duchů,“ pravidelně přispívají do záhadologických časopisů a několikrát se objevili v reportážích celostátních televizí.

K výzkumu paranormálních jevů přistupují svým osobitým způsobem. Pokud navštívíte jejich oficiální web a zavítáte do návštěvní knihy, spatříte stovky žádostí o pomoc od lidí, kteří se údajně potýkají s paranormálními jevy.

EPRV 777 si sbalí nádobíčko. Nastartují auto a za pár hodin jsou na postiženém místě. Následuje rozhovor s místními obyvateli a rozmístění potřebné techniky. Výzkum může začít.

Tzv. ghostmetr (přístroj, který rychle střídá radiové stanice tak, aby hlukem vznikal bílý šum, ale aby zároveň přístroj nezachytil žádnou radiovou stanici) je nepostradatelnou součástí výbavy všech novodobých lovců duchů.

Pokud se na zkoumaném místě vyskytují duchové (či jiné entity), díky ghostmetru je možné zachytit inteligentní odpovědi na otázky, kladené vyšetřovateli.

Jak takový rozhovor s entitou vypadá, se můžete podívat v následujících videích:

Členové EPRV 777 berou celou věc velmi vážně. Pořádají veřejní přednášky o paranormálních jevech, zabývají se léčitelstvím, zpracovali nauku o entitách a duších a pořádají rituál „odvedení do světla“ pro zbloudilé duše.

VTPJ – Vyšetřovací tým paranormálních jevů

Oficiální web | Youtube kanál

Bratři Milan a Miroslav Přibilovi se začali zajímat o paranormální jevy po smrti svého otce. Na vlastní kůži zakusili jaké to je, když je kontaktuje „zemřelá osoba“.

Videa z jejich vyšetřování působí téměř profesionálním dojmem. Jejich silnou stránkou je záliba v technice a snaha o maximální možné využití internetu a sociálních sítí k propagaci své činnosti.

Za pozornost stojí dokumentární minifilmy z vyšetřování paranormálních jevů na českých hradech, pevnostech, hřbitovech a na místech tradičně považovaných za strašidelné.

Vaší pozornosti by nemělo uniknout video z vyšetřování na Bohnickém hřbitově:

Paranormal tým

Oficiální web | Youtube kanál

Paranormal tým sám sebe popisuje jako spolek zabývající se historií, tajemnem a záhadami. Jejich tvorba se nezaměřuje pouze na výzkum paranormálních jevů.

Za zmínku stojí dokumentární filmy o středověkých hradech, významných historických osobnostech (s výkladem vystudovaného historika Karla Nováka), záznamy životních zkušeností pamětníků minulého režimu či filmy o historii českých měst.

Videa Paranormal týmu se vyznačují skvělou technickou kvalitou zpracování:

Team SGH – Slovak ghost hunters

Youtube kanál

Videa SGH Teamu jsou v televizní kvalitě. Škoda jen, že právě ona vynikající technická kvalita zpracování ubírá na autentičnosti a jakési punkovosti, kterou najdete u výše uvedených záhadologických skupin.

Nejsledovanější video SGH je video z vyšetřování v Čachticích – sídla slavné čachtické paní:

BONUS: Speciální kategorii by potřeboval youtube kanál Badatele.net

Youtube kanál

Najdete na něm velké množství videí širokého okruhu témat. Videa tvoří profesionální televizní reportér. Profesní zkušenosti jsou na výsledku samozřejmě znát.

Podívejte se například na to, jak odvážný reportér nocoval ve strašidelné komnatě na hradě Svojanov a užijte si virtuální prohlídku Drakulova hradu:

Zdroje fotografií: eprv777.cz, vtpj.cz, paranormaltym.cz, https://plus.google.com/u/0/112512443718080770444

Hanka

*1989 | Redaktorka, social media freak, milovnice dobrých knih a tvrdé hudby.
Předchozí článek
FB skupiny, do kterých se přidejte, pokud máte blog
Následující článek
Hledáte práci? Buďte vidět!
Subscribe
Upozornit na
guest

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments